Half of a yellow sun - Adichie, Chimamanda Ngozi, 1977- (Fourth Estate, 2014)
Historien er satt til Nigeria på 1960-tallet, under borgerkrigen der millioner av mennesker døde. Boken handler om tre mennesker som blir preget av volden i denne turbulente perioden. Det handler om kolonitidens endelikt, klasse og rase, og om hvordan kjærlighet kan gjøre disse tingene ytterligere komplisert. Forfatteren er selv fra Nigeria. Hun fikk svært gode omtaler for sin debutroman Dyprød hibiskus. For En halv gul sol vant hun The Orange Broadband Prize for Fiction i 2007